به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان ووهان چین که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ توانستند کووید۱۹ را کشف کنند، اکنون در خصوص ظهور نوع جدیدی از کرونا در آفریقای جنوبی به نام «NeoCov» هشدار دادند که نرخ انتقال پذیری و مرگ و میر بالاتری دارد.
اگرچه طبق این گزارش NeoCov جدید نیست و با ویروس «نشانگان تنفسی خاورمیانه» یا همان مرس (MERS-cov) که در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ در کشورهای خاورمیانه کشف شد، مرتبط بوده و همچنین شبیه «SARS‑CoV‑۲» (عامل کووید-۱۹) است، اما دانشمندان از قابلیت انتقال این ویروس از حیوانات به انسان سخن میگویند.
دانشمندان ووهان چین با انتشار مقالهای در پایگاه «bioRxiv» اعلام کردند که سویه «NeoCov» میتواند از تمامی سویههای پیشین، مرگبارتر باشد. در حالی که NeoCoV در جمعیت خفاشها در آفریقای جنوبی کشف شده و تا کنون در میان این حیوانات شیوع پیدا کرده است، حال بر اساس این پژوهش جدید دانشمندان چینی، میتواند انسانها را نیز آلوده کند.
طبق اعلام محققان دانشگاه ووهان و موسسه بیوفیزیک «آکادمی علوم چین» تنها یک جهش دیگر لازم است تا این ویروس بتواند به سلولهای انسانی نیز نفوذ کند.
این محققان اعلام کردند این ویروس جدید کرونا به دلیل اتصال متفاوتی که به گیرنده «ACE ۲» به نسبت پاتوژن کرونا دارد، مسئلهای خطرناک به حساب میآید که در نتیجه آن، نه آنتی بادیها و نه مولکولهای پروتئینی تولید شده توسط فرد مبتلا به بیماریهای تنفسی و یا افراد واکسینه شده، هیچ کدام نمیتوانند محافظتی در برابر «NeoCoV» ایجاد کنند.
به گفته این دانشمندان چینی، NeoCov میتواند ترکیب بالقوهای از مرگباری ویروس مرس و انتقال پذیری بالای ویروس کرونای کنونی (کووید-۱۹) باشد؛ به طوری که از هر سه مبتلا، جان یک نفر را بگیرد.
منبع: اسپوتنیک